21 Mart 2009 Cumartesi

WordPress Nedir?

Sizlerin de bildiği ve gördüğü gibi web sitemizin de alt yapısında WordPress kullandık. WordPress artık günümüzde birçok web sitesi tarafından tercih edilmektedir. Başlangıçta bir blog olarak yazılan bu sistem, yakın zamanda çıkan 2.7 sürümü ve geliştirmelere açık yapısı sayesinde, beraberinde birçok site tarafından artık bizim de kullandığımız gibi profesyonel web sitesi olarak da kullanılmaktadır.

Bazı müşterilerimize maliyeti düşük olması sebebiyle, daha önceleri mambo ve joomla gibi hazır yapılar kurmuştuk. Ancak WordPress son sürümünden sonra, açıkçası web sitemizi de oluşturduğumuz bu yapıyı sevdiğimizi itiraf etmeliyiz.

Web sitelerine özel profesyonel web yazılımı ve web tasarımı yapan uzman kadromuz, deneyimi ve bilgisi sayesinde çok kısa bir sürede WordPress yapısını incelemiş ve çözmüştür. Google ve benzeri arama sitelerinde WordPress ile ilgili bazı sorunlar yaşayan site sahiplerini gördük. Bu durumu değerlendiren ekibimiz, bu konuda bir kaynak ve referans olması açısından WordPress Yardım sayfaları oluşturmaya karar verdi. Site yönetimi olarak bu öneriyi değerlendirdik ve web sitemizde WordPress konusunda bir destek sayfası açtık.

Bizim de ilk WordPress kurulumu sonrası karşılaştığımız başta “WordPress Türkçe Karakter Sorunu” olmak üzere bazı eklentiler (plugin) yazmaya başladık. Öncelikle Türkçe karakter problemi konusunda kesin çözüm olacağını düşündüğümüz eklentiyi yayınlıyoruz ve bu yada benzer WordPress sorunları konusunda yardım sayfalarımızı WordPress kullananların beğenisine sunuyoruz.

Konuyu araştırırken Barış Atasoy’un bir yazı başlığı ile bu yazıyı bitiriyoruz:
Dağ taş WordPress olacak. Biz bu fikirdeyiz ve bu kadar yararlı ücretsiz bir açık kaynak kodu destekliyor ve “İnternette birgün her yer WordPress olacak” diyoruz.

Hiç yorum yok: